Gazi Teknopark Tanıtım Gezisi
21 Aralık 2023 | 17:09

Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrenci Topluluğu (Gazi YBS) tarafından Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerimize yönelik “Gazi Teknopark Tanıtım Gezisi” 21 Aralık 2023 tarihinde düzenlendi. Moderatörlüğünü Yönetim Bilişim Sistemleri  bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Tekedere yaptığı etkinlik, fakültemiz Dekan Yardımcısı ve Gazi YBS öğrenci topluluğu akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Başak Gök ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Bu etkinlikte Gazi Teknopark Yönetimi ve firma temsilcilerini öğrencilerimizle buluştu.

Etkinlik Gazi Teknopark’ın tanıtım videosu, Gazi Teknopark danışmanlarından Prof. Dr. Mehmet Demirtaş’ın sunumu, Teknopark firmalarından  i-Frame ve ONO Yazılım’ın sunumu ve etkilişimli soru cevaplarla gerçekleşti. Etkinliğin ilk kısmında hem Gazi Teknopark enerji danışman hem de Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirtaş,  Gazi Teknopark’ın öğrencilere ve çalışanlara sağladığı imkanlardan bahsetti. Vergi muafiyeti, teknik destekler, firmalara sağlanan destekler ve imkanları içeren sunum, öğrencilerin sorularıyla devam etti. Staj ve çalışma imkanları ile ilgili sorular Prof. Dr. Mehmet Demirtaş tarafından yanıtlanarak öğrencilerimiz bilgilendirildi. Çay molasında da öğrencilerimiz merak ettikleri konuları hocamızla paylaştılar.

GEZİ 2-1

 

Etkinliğin ikinci kısmında Gazi Teknopark firmalarından i-Frame ve ONO Yazılım’ın temsilcileri tarafından yürütülen projeler hakkında bilgiler verildi. I-Frame adına konuşma yapan, firma kurucu ortaklarından olan Sayın Ferhat Bulut geliştirdikleri projenin genel amaçlarından ve gelecek hedeflerinden bahsetti. Kullanıcıların ürün geliştirebilmesi için platform sağlayan i-Frame ürünü tanıttı.

 

GEZİ3-1

 

Müşteri ilişkileri yönetimi, iş takibi, kuruluşlara özel hizmet yazılımları ile büyük ve orta ölçekli işletmeler için dinamik ve sonuç odaklı hizmetler sunan ONO Yazılım, karbon ayak izi ve blokchain temelli projelerinden bahsettiler.

gezi ono-1

 

Etkileşimli ve verimli geçen bu etkinlikte öğrencilerimiz Gazi Teknopark’a nasıl başvuru yapabileceklerini öğrenmek istediler. Başvuruda ilk adım Gazi Teknopark web sayfası üzerinden ön başvuru yapılmasıdır. Başvurusu yapılan proje fikri 3 hakem tarafından değerlendirilir. Kabul edilen proje sahipleri ön görüşmeye çağırılarak, Teknopark bünyesinde kuluçka merkezlerine alınır. Girişimciler projelerini geliştirmek için yaklaşık 3 yıl kuluçka merkezinden yararlanabilirler. Ek olarak Gazi Teknopark’ta çalışmaya devam edebilmek için devam eden proje şartı aranmaktadır.

Sunumlardan sonra MIA Teknoloji Yerinde ziyaret edilerek, firma çalışanları tarafından tanıtım yapıldı.

GEZİ5-1

 

Toplu fotograf çekimi ile etkinliğimizi tamamladık.

 

GEZİ 1-1

 

 

 

 

background image