26. Yoğun Madde Fiziği Ankara Toplantısı Yapıldı
24 Aralık 2021 | 17:30

26. Yoğun Madde Fiziği Ankara Toplantısı yapıldı. Gazi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı Üniversitemiz Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Özçelik’in açılış konuşmasıyla başladı. Bu etkinliğin 27 yıldır düzenlendiğini söyleyen Prof. Dr. Süleyman Özçelik, etkinlik kapsamında 50 bildirinin sunulacağını belirtti. Etkinliğe gösterilen ilginin fizikçilerin bilime verdiği önemin bir göstergesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özçelik, Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesinde Fotonik Bölümünü kurduklarını ve lisans düzeyinde eğitim verdiklerini anlattı. Fotonik Bilimi ve Mühendisliği Ana Bilim Dalında yüksek lisans ve doktora programları bulunduğunu da belirten Prof. Dr. Süleyman Özçelik, Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında da bilgiler verdi.

Prof. Dr. Süleyman Özçelik’in konuşmasının ardından etkinliğin ilk oturumuna geçildi. Toplam 8 oturumda gerçekleştirilen etkinliğin ilk oturumunun başkanlığını Prof. Dr. Süleyman Özçelik yaptı. Bu oturumda Doç. Dr. Yashar Azizian “Mikroskopi, Kuantum Optik İletişim ve Optik Manipülasyon İçin Uygun Işık Üretimi”, Prof. Dr. Cem Sevik “İki Boyutlu MXene ve MBene Kristallerinin Fonon Aracılı Süper İletkenlik Özellikleri” konulu sunum yaptı.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Çakmak’ın yaptığı oturumda ise Doç. Dr. Eyüp Duman “FE60Al40 İnce Filminde Lazer Akısıyla Tip I’den Tip II Demanyetizasyon Dinamiğine Geçişin Deneysel Gözlenmesi”, Dr. Öğr. Üyesi İlker Demiroğlu “Makine Öğrenmesi Bazlı Gaussian Yaklaşım Potansiyelleriyle Grafenin Termal Genleşme Katsayısı Tayini” adlı bildirileri sundu.

Toplantının üçüncü oturumunu Prof. Dr. Oğuz Gülseren yönetirken Dr. Öğr. Üyesi Aşkın Kocabaş “Sosyal Davranışların Aktif Madde Özellikleri” konusunda sunum yaptı.

Doç. Dr. Eyüp Duman’ın oturum başkanı olduğu oturumda, Prof. Dr. R. Tuğrul Senger “Hibrit Halojen Perovskitlerde Hayli Hareketli Eksitonlar”, Kutay Akın ise “Skyrmiyonik Nano-Aygıt Üretimi ve Karakterizasyonu” adlı bildiriyi sundu.

Etkinliğin beşinci oturumu Prof. Dr. Mehmet Parlak’ın oturum başkanlığıyla geçildi. Prof. Dr. Sema Öztürk Yıldırım “Güneş Pili Üretiminde İnce Film Teknolojilerinin Kullanımı”, İlkin Göksal “Antiferromanyetik Dizilimin Saf Spin Akımıyla Etkileşimi” konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Bekir Sıtkı Kandemir’in yaptığı altıncı oturumda Dr. Öğr. Üyesi Telem Şimşek “Spin-orbit Tork MRAM”, Ahmet Koral Aykın ise “Nano Desenli Asteroid Geometrisindeki Antivorteks Yapısının Statik ve Dinamik Özellikleri” adlı bildiriyi sundu.

Etkinliğin yedinci oturumunun oturum başkanlığını Prof. Dr. Ceyhun Bulutay yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Kevser Şahin Tıraş “Farklı Teknikler Kullanarak Üretilmiş Perovskit Filmlerinin Morfolojisinin ve Güneş Pillerinin Veriminin İncelenmesi” ve Murat Mut “Atomik Katman Biriktirme Yöntemi ile Corning Gorilla Alttaş Üzerine Üretilen ZnO İnce Filmlerin Tavlama Sonrası Yapısal Özelliklerinin İncelenmesi” başlıklı sunum yaptı.

Prof. Dr. Saime Şebnem Aydın, etkinliğin son oturumunun başkanlığını yaptı. Mikail Bahçeci’nin “Nötrino Bazlı Kuantum Manyetometrelerin Araştırması” ve Hikmet Evlioğlu’nun “Yüksek Verimli Güneş Enerji Teknolojilerinin İncelenmesi” adlı bildiriyi sunmasının ardından etkinlik sona erdi.

Konferans resimleri-1 Konferans resimleri-1 Konferans resimleri-1 Konferans resimleri-1
background image